top of page

Romerikes Blad tar seg friheter

Det er noe forunderlig hvordan en seriøs avis forsøker å skape et etterlatt inntrykk der ute. La meg ta et eksempel. Denne uken sendte jeg inn et leserinnlegg med overskriften Du bestemmer.

Når innlegget kommer på trykk på nett, og i papiravisen er overskriften endret til - Gi meg en personstemme.


Hva det etterlatte inntrykket er overlater jeg til andre å bedømme. Det jeg tar opp er det prinsipielle i hva Romerikes Blad gjør her. For det første endrer man narrativet i innlegget ved å endre overskriften. For det andre gjør de det uten å spørre, og da gjør man noe med opphavsretten til innlegget. For det tredje skaper de en oppfatning av innsender som ikke til det positive.


Jeg lurer på om Romerikes Blad ved ansvarlig redaktør tenker dette er ok? Er det sånn at innsendere av et debattinnlegg løper den risikoen at Romerikes Blad endrer uten å ta det opp med innsender? Hva tenker avisens redaktør om ansvaret for en balansert fremstilling?


Jeg er egentlig ikke overrasket over deres atferd, men jeg er litt skuffet. Det skal jeg innrømme.!

235 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

I dag avsløres det at politikere i Viken Fylkeskommune har tatt seg godt betalt for å ansette en ny fylkesdirektør. Et ledd i oppløsningen av Viken, og gjenopprettelsen av Akershus. I dette arbeidet h

Det er alltid spennende når vi politikere snakker om helse- og omsorgstjenester. Handler debatten om systemet eller det viktigste, pasienten? Dessverre er det som oftest systemet som kommer i sentrum

Lyder denne setningen kjent? Vel, for de som er opptatt av politikk, styring, og økonomiske konsekvenser for landets innbyggere har dette blitt et velkjent begrep de siste månedene. I enhver politisk

bottom of page