top of page

Romerikes Blad tar seg friheter

Det er noe forunderlig hvordan en seriøs avis forsøker å skape et etterlatt inntrykk der ute. La meg ta et eksempel. Denne uken sendte jeg inn et leserinnlegg med overskriften Du bestemmer.

Når innlegget kommer på trykk på nett, og i papiravisen er overskriften endret til - Gi meg en personstemme.


Hva det etterlatte inntrykket er overlater jeg til andre å bedømme. Det jeg tar opp er det prinsipielle i hva Romerikes Blad gjør her. For det første endrer man narrativet i innlegget ved å endre overskriften. For det andre gjør de det uten å spørre, og da gjør man noe med opphavsretten til innlegget. For det tredje skaper de en oppfatning av innsender som ikke til det positive.


Jeg lurer på om Romerikes Blad ved ansvarlig redaktør tenker dette er ok? Er det sånn at innsendere av et debattinnlegg løper den risikoen at Romerikes Blad endrer uten å ta det opp med innsender? Hva tenker avisens redaktør om ansvaret for en balansert fremstilling?


Jeg er egentlig ikke overrasket over deres atferd, men jeg er litt skuffet. Det skal jeg innrømme.!

241 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Videregående skole – en bedre hverdag

Vi går nå inn i en tid der barn-og unge begynner på skolen igjen etter en sommerferie som de fleste nok ønsker hadde gitt litt bedre vær her på bjerget. Som kommende fylkestingspolitker i Akershus vil

Akershus trenger et levende næringsliv

Viken legges ned, og Akershus gjenoppstår – et Akershus som omkranser Oslo og er et fylke med potensiale. Men, det er noen alvorlige røde flagg vi må ta med oss inn i det nye fylket. I en undersøkelse

Comments


bottom of page