top of page

Vi følger situasjonen nøye!

Lyder denne setningen kjent? Vel, for de som er opptatt av politikk, styring, og økonomiske konsekvenser for landets innbyggere har dette blitt et velkjent begrep de siste månedene. I enhver politisk sak og debatt som omhandler økte kostnader for folk flest tyr representanter for Regjeringen til denne etter hvert utslitte setningen.


Hva sier de egentlig?

Man skal ha vært rimelig frakoblet det som skjer om man ikke har fått med seg at levekostnadene for oss alle går opp. Økte strømpriser, økte drivstoffpriser, høyere rente, dyrere materialer, dyrere boliger, og dyrere biler (innføring av moms på elbiler) – listen er ikke uttømmende. Resultatet av politikken til de partiene som går høyt på banen og sier, «alle skal med», er ikke til fordel for lommeboken til den enkelte. Det er nesten fristende å bytte ut «alle skal med» til «alle skal betale» da dette er mer dekkende for den tiden vi er inne i. Men, det er klart – det er mer krevende og vanskelig å være ærlig når man skal gjøre det verre for folk.

Et interessant perspektiv i debatten er folks forventninger til en styrende regjering, et kommunestyre eller en leder. Når tidene blir verre, kostnadene øker, og det er behov for en stødig ledelse så forventer vi -altså folket- handling. Men, fra regjeringen og regjeringspartiene hører vi bare «vi følger situasjonen nøye» - et begrep som også er adoptert av representanter for de samme partiene rundt om i de kommuner de styrer. Det de egentlig sier er – vi bryr oss ikke om hva du mener. Da er jo spørsmålet hvor lenge folk aksepterer denne tilnærmingen?


Tankekors!

Den amerikanske økonomen og forfatteren John Kenneth Galbraith har sagt det så treffende og godt «Ingenting er så bra i politikken som dårlig hukommelse». Det er nemlig mye som tyder på at mange politikere og politiske partier er tilhengere av denne tilnærmingen, og det er jo egentlig veldig trist. Politikk skal handle om å finne løsninger på utfordringer, og sikre at de ikke oppstår i utgangspunktet. Politikk skal handle om sette innbyggere og næringsliv sine interesser først. Politikk skal handle om å gjøre hverdagen bedre for alle, og sikre landets trygghet og utvikling. Det handler om å utvikle lokalsamfunn, og hegne om positive tiltak som gir innbyggere glede og muligheter. Det handler om å ha de beste intensjoner, og handle fremfor å «følge situasjonen nøye». I dag er det dessverre slik at mange politikere har glemt sin rolle – og hva det ligger i å være folkevalgt og forvalte den tillit som er gitt dem. Dagens regjering er et godt eksempel på slike politikere, og ikke ser det ut til at de har tenkt å snu heller. Lokalt rundt om i mange kommuner er det heller ikke noe bedre. Skatter og avgifter ilegges den enkelte, det er vanskeligere å få et JA, men enkelt å få et NEI. Det er et tankekors når politikere har glemt hvem man er der for. God sommer.


Tom Staahle

Kommunestyrerepresentant

Ullensaker FrP


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Videregående skole – en bedre hverdag

Vi går nå inn i en tid der barn-og unge begynner på skolen igjen etter en sommerferie som de fleste nok ønsker hadde gitt litt bedre vær her på bjerget. Som kommende fylkestingspolitker i Akershus vil

Akershus trenger et levende næringsliv

Viken legges ned, og Akershus gjenoppstår – et Akershus som omkranser Oslo og er et fylke med potensiale. Men, det er noen alvorlige røde flagg vi må ta med oss inn i det nye fylket. I en undersøkelse

Comments


bottom of page